Informatie

Home / Dermatologie

Dermatologie

Er komen steeds meer patiënten met een zorgvraag in verband met een dermatologische aandoening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eczeem, acne, huidinfecties of verdachte moedervlekken. Tijdens het speciale spreekuur dermatologie helpen we hen graag.

Spreekuur dermatologie

Speciaal voor die patiënten is er een dermatologiespreekuur waarin u wordt gezien door een specialistische huisarts-assistent. Deze assistent is opgeleid op het gebied van dermatologie en is op de hoogte van de meest recente behandelmethodes. Daardoor is doorverwijzing vaak niet nodig is. Ook kunnen tijdens dit spreekuur (ernstige) huidaandoeningen eerder worden ontdekt en kan in geval van spoed direct doorverwezen worden naar een dermatoloog in het ziekenhuis bijvoorbeeld.

De huisarts-assistent kan eventueel ook foto’s maken en deze ter beoordeling doorsturen naar een dermatoloog in het ziekenhuis. De dermatoloog kan dan ook aangeven of een afspraak in het ziekenhuis nodig is.

Wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op of kijk op deze pagina op welke manier u nog meer een afspraak kunt maken.

Meer weten?

Op de website www.huidziekten.nl is informatie te vinden over veelvoorkomende huidaandoeningen, welke behandelingen er zijn en wie die specifieke aandoening kan behandelen.