Informatie

Home / Leefstijlspreekuur

Leefstijlspreekuur

Nieuw: leefstijlspreekuur voor iedereen die gezondheid belangrijk vindt

Als huisartsenpraktijk blijven we ons ontwikkelen als het gaat om preventie en gezondheid. Ons nieuwe leefstijlspreekuur is daar een goed voorbeeld van.

Wat wordt bedoeld met leefstijl?

De manier waarop we leven heeft een grote invloed op onze gezondheid en welzijn. Denk aan voeding, beweging, slaap en ontspanning, maar ook aan verbinding, plezier en zingeving. Veel klachten en/of ziekten ontstaan (of worden erger) door een ongezonde leefstijl. Onderstaand een aantal voorbeelden:

  • U heeft overgewicht en wilt graag afvallen, maar dat lukt niet met diëten.
  • U bent continu moe, maar er komt niets uit het bloedonderzoek.
  • U heeft moeite met slapen en/of in slaap vallen.
  • U voelt zich (vaak) ongelukkig en u eet als troost.
  • U heeft vaak hoofdpijn of last van duizeligheid.
  • U heeft regelmatig last van uw rug, nek of schouders.
  • U heeft buikklachten zoals verstopping, een opgeblazen gevoel of regelmatig buikpijn.

Maak een afspraak voor het leefstijlspreekuur

Dit soort klachten kunnen vaak verholpen worden door uw leefstijl aan te passen. Wilt u graag op een gezonde en blijvende manier van uw klachten af? Maak dan per mail of telefonisch (030 – 696 05 24) een afspraak voor het leefstijlspreekuur. Tijdens dit spreekuur kijken we niet alleen naar uw klacht, maar ook naar uw welzijn, uw manier van leven en naar hoe uw leven eruitziet.

Er is ruimte voor vragen en overleg en u kunt uw wensen aangeven. Ook als u geen last heeft van (bovenstaande) klachten, maar graag professionele begeleiding wilt om gezonder te worden, kunt u een afspraak maken. We werken hierbij onder andere nauw samen met een fysiotherapeut, diëtiste en POH. Voor een bezoek aan dit spreekuur geldt het huisartsentarief.

Belangrijk is gezien de gereserveerde tijd, dat u u afmeldt wanneer u niet kunt en dat u beseft dat er meerdere gesprekken volgen. 

Het intake-formulier is op te halen op de praktijk of te downloaden via de volgende link.