Informatie

Home / Leefstijl spreekuur

Leefstijl spreekuur

In het kader van positieve gezondheid en preventie blijft de huisartspraktijk zich ontwikkelen met dit leefstijlspreekuur.

Wat wordt bedoeld met leefstijl?
De manier waarop je leeft heeft een grote invloed op je gezondheid en welzijn. Denk aan voeding, beweging, slaap en ontspanning, maar ook aan verbinding, plezier en zingeving. Veel klachten en ziekten ontstaan of worden erger door een ongezonde leefstijl.

  • Heb je overgewicht en wil je graag afvallen maar lukt dat niet met diëten?
  • Ben je steeds maar moe en komt er niets uit het bloedonderzoek?
  • Lukt het slapen maar niet?
  • Voel je je vaak ongelukkig en werkt eten als troost?
  • Heb je vaak hoofdpijn of last van duizeligheid?
  • Heb je veel last van je rug, nek of schouders?
  • Heb je buikklachten zoals verstopping, een opgeblazen gevoel of regelmatig buikpijn?

Bij dit soort klachten kan je heel goed geholpen zijn met kleine of grotere veranderingen in je leefstijl. Wil jij graag op een gezonde en blijvende manier van je klacht af? Maak dan een afspraak voor het leefstijlspreekuur!  Tijdens dit spreekuur wordt er uitgebreid gekeken naar niet alleen je klacht, maar ook naar jou als mens, jouw welzijn en hoe jouw leven eruitziet (en hoe je dit zou willen).

Er is ruimte voor vragen, overleg en jouw eigen wensen. Ook als bovenstaande klachten niet van toepassing zijn op jou, maar je wilt wel graag professionele begeleiding om gezonder te worden, kun je ook terecht op het leefstijlspreekuur. Er wordt samengewerkt met o.a. fysiotherapeut,  dietiste en POH. De kosten vallen onder het huisartsentarief.

Voor meer informatie kan je bellen op 030 – 696 05 24 of mail ons op leefstijl@huisartspraktijkzeistwest.nl.